Preview
Museum van Bommel van Dam

Facts & Figures

Aantal zalen

4

Capaciteit zalen

12 - 100

Kenmerken

Iconisch - Centrumlocatie

Over

Museum van Bommel van Dam

Museum van Bommel van Dam is een locatie waar architectonische schoonheid en inspiratie samen komen, midden in het centrum van Venlo, vlakbij het NS-station. De perfecte plek voor een diversiteit aan zakelijke bijeenkomsten met eigen horeca en catering van hoog niveau.

Het verbouwde museum is gevestigd in het voormalige postkantoor. In het ontwerp springen het kunstvenster en de parkentree-gevel meteen in het oog. Het iconische kunstvenster, dat op organische wijze door het dakvlak steekt, richt zich op de binnenstad. Het dakterras richt zich op het park. Ook deze ingrepen maken de nieuwe functie in het voormalige postkantoor zichtbaar. Ze geven het nieuwe Museum van Bommel van Dam een eigentijdse en uitdagende uitstraling, met het rijksmonument als markante drager. De bekleding van het kunstvenster met “enveloppen” zijn een duidelijke verwijzing naar het verleden van het pand en tevens een eyecatcher, die al van grote afstand te zien zal zijn.

In de horeca staat beleving, duurzaamheid en het werken met lokale producten centraal. Er is een link gelegd met Greenport Venlo en de technologieën die daar worden ontwikkeld krijgen een platform binnen de horecaexploitatie.

DUURZAME LOCATIE
Het museum gebruikt een warmtepomp om het gebouw te verwarmen. In het gebouw zijn ook veel herbruikbare materialen toegepast. De vloer is gemaakt van duurzaam materiaal en de balie van de receptie en de bar in de horeca zijn gemaakt van bouwafval en vervolgens geglazuurd met glasresten.

Op de menukaart van de horeca staan voornamelijk gerechten zonder vlees en vis, kleurrijke streekproducten -en gerechten met pure voedingstoffen en een rijke, volle smaakbeleving. Daarnaast wordt er zoveel mogelijk met duurzame producten gewerkt en heeft de cateraar een Green Key certificaat goud.

Museum van Bommel van Dam
Keulsepoort 1
5911 BX Venlo

Interesse in deze locatie?

Aanmelden voor de toekomstige nieuwsbrief?
Contact

Venlo Convention Bureau
Picardie 11-A
5911 BW VENLO - NL

Contactpersoon:
Boy Haenen
06 - 81 16 58 80
info@venloconventionbureau.nl